Over de masseur

Mijn naam is Marije Scheffer en ik ben holistisch masseur. Ik woon met mijn vriend en twee zoons in Haren, aan de rand met Groningen in een prachtig landelijk stukje tussen stad en dorp. In mijn werkende leven ben ik vooral op kantoor actief geweest, eerst bij UWV en daarna in de GGZ in uitvoerende en beleidsvormende functies. Ik had het naar mijn zin, maar ik volgde niet mijn passie.

Tijdens mijn zwangerschappen en met de komst van onze knullen, kwam mijn (werkende) leven een tijdlang tot stilstand. In deze periode kwam mijn verlangen
meer mijn eigen weg te gaan volgen, sterk boven. In 2007 kwam ik in Thailand voor het eerst in aanraking met massage bij een vijfdaagse cursus voetmassage in Bangkok. Een aantal jaren later startte ik met de opleiding tot holistisch masseur bij Holos in Utrecht en deze heb ik afgerond. Sindsdien heb ik trainingen gevolgd op het gebied van zwangerschapsmassage, triggerpoints, onderarmtechnieken, lichaamsgericht werken met kinderen, Reiki (2e graad) en Shin-do.

Met aanraking en aandacht mensen in hun kracht helpen, wat een prachtig vak heb ik!

Holistische visie

Ik werk als masseur vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat ik je zie als mens die bestaat uit fysieke, mentale, emotionele en spirituele delen. Je lichaam staat in verbinding met je gevoelens, gedachten, de manier waarop je in het leven staat en alles wat er in je leven speelt en heeft gespeeld. Dit alles maakt deel uit van je mens-zijn en de delen beïnvloeden elkaar voortdurend. Door aandacht te geven aan wat zich aandient, ontstaat er ruimte om gevoelens, emoties, energie en levenskracht weer te laten stromen. Door bewust te voelen wat eerst onbewust was, kunnen oude patronen worden doorbroken. Op deze manier krijg je inzicht in jezelf en kan er een proces van ontspanning, bewustwording en heling ontstaan.

 

Fotografie: Stella Dekker en Saskia ter Brugge

massageKRACHT is aangesloten bij Bewust Groningen
massageKRACHT is ook te vinden op www.massage-info.nl
A wordpress theme from BWThemes